در هر نژاد و نسل نر و ماده هاي پستان دار، راه تغذيه از طريق مكيدن است. هم توليد شير طبيعي است و هم مصرف آن بدون تشريفات است، هميشه تازه است، هيچ تقلب در آن راه ندارد و هضم آن سريع است.
- شير مادر از توليد به مصرف است، بدون هيچ گونه سر شيشه و قيف و صافى، استفاده مى‏شود، به گرم كردن و سرد كردن نياز ندارد و تمام ويتامين‏هاى مورد نياز كودك در آن ذخيره شده است.
ضعف كودك‏، با حمايت و محبّت مادر جبران مى‏شود .
-مادر با محبت شير مي دهد و كودك همراه شير محبت و عاطفه مي گيرد.
-ضربان قلب مادر، نگاه مادر و بوي مادر براي نوزاد آرام بخش است.
-معمولا سر نوزاد در شكم مادر در كنار قلب و مأنوس با صداي قلب بوده و بعد از تولد نيز آن صدا وسيله آرام بخش بدن است.
-شير مادر به دليل تركيب مخصوص و متناسب با نياز طفل، بهره مندي از مواد ايمني بخش كه هم چون سپر و جنگ افزاري كودك را در برابر عوامل بيماري زاي محيطي مقاوم و پر توان نگهداري مي كند و با صدها خصوصيت استثنائي ضامن تأمين و حفظ سلامت جسمي و رواني كودك است و در عين حال در تأمين تندرستي مادر نيز مؤثر مي باشد، و نهايتا به صورت مستقيم و غير مستقيم درسلامت و نيك بختي جامعه نيز نقش دارد. يك غذاي بي نظير، يك داروي شفا بخش و يك اكسير بي مانند است.
-برخي مطالعات كاملا تازه نشان مي دهد كه حتي به هنگام سالمندي، آنان كه در دوران شير خواري از شير مادر بهره مند بوده اند به مراتب بيش از آنان كه از اين نعمت خداداد محروم بوده اند از سلامت دستگاه قلب و عروق برخوردار خواهند بود و افزايش چربي و كلسترول در خون آنها كمتر از كساني است كه طفوليت آنها با محروميت از شير مادر سپري شده است.
- شيرمادر تنها دارويي است كه اين ضريب را تا8 واحد افزايش مي دهد.
-نيازهاي كودكان در هر روز از زندگي به گونه اي است كه تأمين آنها با توجه به اطلاعات امروزي ما، به طور دقيق ميسر نيست، اما در شير مادر به تناسب نيازهاي خاص و عمومي كودك تغييرات مداومي پيدا مي شود كه بسيار آموزنده و شگفت انگيز است، چنان كه در حديث نبوي (صلی الله علیه و آله وسلم) نيز مورد اشاره واقع شده است:
… حَتَّي إِذَا رَضَعَ آتَاهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ كُلَّ يَوْمٍ بِمَا قَدَّرَ لَهُ فِيهِ مِنْ رِزْقٍ‏

منبع:

مجموعه فيش هاى تبليغى(4)، شير، ص: 1
محسن قرائتى،‏اصول عقايد، مركز فرهنگى درسهايى از قرآن،‏ تهران،‏1389،ص: 60
محسن قرائتى،‏اصول عقايد، مركز فرهنگى درسهايى از قرآن،‏ تهران،‏1389،ص: 63
. مجموعه فيش هاى تبليغى(4)، شير، ص: 1
. مجموعه فيش هاى تبليغى(4)، شير، ص: 1
مجموعه فيش هاى تبليغى(4)، شير، ص: 1
. محمد مهدي اصفهاني‏،مقاله سخني با ناشران فرهنگ وحي و پاسداران حريم ولايت‏ تغذيه كودكان با شير مادر: مرداد 1373 دفتر آموزش بهداشت. مجموعه فيش هاى تبليغى(4)، شير، ص: 4من لا يحضره الفقيه، ج‏4، ص: 414

موضوعات: بدون موضوع, مادرانه  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...