موادی که باعث افزایش شیرمادر می شود | ... |
ماءالشعیر:
ماءالشعیر در تولید و افزایش شیرمادر مؤثر است.
رازیـانـه:
رازیانه یکی از شناختهشدهترین گیاهان در تولید و افزایش شیر مادران میباشد. رازیانه حاوی ترکیباتی میباشد که میتوانند سبب تغییرات هورمونی شوند بنابراین این ترکیبات دارویی میتوانند با تحریک تولید استروژن و پرولاکتین که در تولید شیر مؤثر هستند، سبب افزایش ترشح شیرمادر شوند. رازیانه را میتوان به صورت خام و یا پخته شده مصرف کرد. همچنین میتوان آن را بخارپز کرده و یا در کره تفت داد و مصرف نمود.
زردآلـو:
کارشناسان توصیه میکنند مادران شیرده برای افزایش شیر خود، زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند؛ زردآلو حاوی ویتامین C و سایر ویتامینها به مقدار زیاد میباشد و از طرفی برای نوزاد نیز مفید است.
جـو دوسـر:
جو دو سر یکی از مغذی ترین مواد غذایی میباشد که حاوی پروتئین، ویتامینها، مواد معدنی و سایر ترکیباتی است که سبب تغذیه سلولهای عصبی، و همچنین کمک به سوخت و ساز چربیها در بدن شده و روحیه افراد را نیز بالا میبرد. بنابراین مصرف جو یکی از راههای افزایش شیرمادر میباشد. کارشناسان معتقدند جو به سبب داشتن آهن به تولید شیر مادر کمک میکند و همچنین حاوی ترکیبات گالاکتوژن (شیرآور) میباشد. جو دو سر مانند سایر موادی که حاوی این ماده هستند در رفع افسردگی مؤثر است و از طرفی تعریق بدن را افزایش میدهد و ضد اسپاسم نیز میباشد.
جـوانههـا:
انواع جوانهها به ویژه جوانه جو در ازدیاد شیرمادر مؤثر بوده و علاوه بر این، سبب افزایش میزان چربی شیرمادر شده و در نتیجه شیرمادر چرب تر و مغذی تر بوده و نوزاد احساس سیری بیشتری میکند.
ســیـر:
سیر نیز از جمله موادی است که حاوی ترکیبات شیرافزا میباشد.
چربیها و روغنها:
چربیهای سالم، نقش مهمی در سوخت و ساز سلولهای بدن و سلولهای عصبی دارند. نوع چربی که مادر مصرف میکند در ترکیبات چربی شیر او تأثیر میگذارد، از اینرو مادران شیرده باید سعی کنند از چربیهای سالم مانند چربیهای غیراشباع و اسیدهای چرب امگا-۳ استفاده نمایند و از مصرف چربیهای ناسالم مانند چربیهای اشباع و اسیدهای چرب ترانس و روغنهای جامد خودداری کنند.
دانههای کنجد:
دانههای کنجد سیاه و درشت در افزایش تولید شیر مؤثر میباشند و دانههای ریز و کمرنگ کنجد نیز علاوه بر شیرافزا بودن، هضم راحت تری در دستگاه گوارش دارند.
زنـجفیل:
زنجفیل برای راحت سرازیر شدن شیرمادر و روان شدن آن مؤثر است.
غلات و حبوبات:
غلات و حبوبات نیز حاوی مواد شیرافزا میباشند. از معروفترین آنها که پر مصرف نیز هست میتوان برنج، جو و ارزن را نام برد.
از حبوبات نیز میتوان عدس و نخود را نام برد.
مخـمر:
این ماده علاوه بر کمک به تولید و افزایش شیر مادر، حاوی ترکیبات با ارزش مانند ویتامینهای B و پروتئین بوده که این ترکیبات وارد شیر مادر شده و آن را مغذی میکنند. مخمر آبجو همچنین حاوی پروتئین بوده و از میزان بالای فیتواستروژن برخوردار میباشد.
نوشیـدنیها:
برخی از نوشیدنیها مانند آب، برخی از دم کردهها و چایها که حاوی لاکتوژن میباشند به تولید شیر مادر کمک میکنند.
سبزیجات برگ پهن و سبز:
سبزیجات برگ پهن مانند اسفناج، کلم، کاهو و … از جمله مواد غذایی هستند که کارشناسان توصیه میکنند آنها را استفاده کنید زیرا مصرف آنها سبب ازدیاد شیرمادر میشود و منبع خوبی از انواع مواد معدنی، ویتامینها، آنزیمها و فیتواستروژنها میباشند که عمل شیرآوری را تقویت میکنند.
هویج و چغندر:
این سبزیجات سرشار از بتاکاروتن میباشند و از طرفی در تولید شیر، این ماده به مقدار فراوان مورد نیاز میباشد. این سبزیجات همچنین حاوی روغنهای فرار و فیتواستروژن بوده که در تولید شیر مادر موثرند.
انواع مغزها:
از جمله مغزهایی که به تولید شیرمادر کمک میکنند، مغز بادام میباشد، البته مصرف انواع مغزها به صورت خام بهتر است و از تفت دادن و مصرف مغزهای شور بهتر است اجتناب شود.
زردچوبه:
زردچوبه حاوی ترکیبات شیرآور و شیرافزا بوده و از طرفی میتواند در پیشگیری از التهابات مؤثر باشد.
بادام زمینی
قسمت مورد استفاده گیاه دانههای آن است که در بازار به صورت خام یا نمک زده و یا بود داده به فروش میرسد. این گیاه ضد چسبندگی پلاکتها (که برای رقیق شدن خون موثر است)، ضد اکسیدان، افزایشدهنده قوای جنسی، ضد قارچ، مسکن دردهای سینه و شیر افزا میباشد. تاکنون عارضهای از بادام زمینی گزارش نشده، ولی ممکن است بعضی افراد نسبت به آن حساسیت داشته باشند.
ریحان
ریحان از خانواده نعناع است. قسمت مورد استفاده گیاه برگهای آن است. ریحان جزء گیاهان معطر و دارای خاصیت ضد نفخ برای مادر و کودک میباشد. این گیاه نیز شیرافزاست.
رازیانه
با توجه به اینکه دانهها حاوی اسانس معطری میباشند. این گیاه خاصیت ضد نفخ دارد که میتواند برای مادر و کودک مفید باشد. رازیانه دارای هورمونهای گیاهی است که از طریق تحریک غدد مترشحه شیر باعث افزایش شیر مادران شیرده میشود. میزان مصرف روزانه در حد 5 گرم یا یک قاشق مرباخوری از دانه است. برای تأثیر بیشتر، بهتر است دانهها را پودر کرده و روی غذا ریخته و یا آن را با شیر یا آب مخلوط نمود. همچنین میتوان آن را با ماست مخلوط و مصرف کرد. مصرف آن در دوران حاملگی توصیه نمیشود.
سیاهدانه
قسمت مورد استفاده آن از دانهها میباشند. سیاهدانه نیز از گیاهان معطر است و مصرف خوراکی آن باعث رفع نفخ در مادران شیرده و کودکان میشود. همچنین سیاهدانه، ضد درد، ضد سرطان، ضد حساسیت، هضمکننده غذا، ادرارآور، کاهشدهنده پرفشاری خون، کاهشدهنده اوره خون، محرک سیستم ایمنی بدن، مقوی معده و شیرافزاست. روزانه مصرف 2 گرم سیاهدانه بلامانع است، بهتر است دانهها له شوند تا اثر آنها بیشتر گردد. گرچه عوارض جانبی از سیاهدانه گزارش نشده است ولی توصیه میگردد این گیاه در دوران بارداری مصرف نشود.
سیبزمینی
قسمت مورد استفاده سیبزمینی در حقیقت ساقههای زیرزمینی متورم شده آن است که حاوی مقدار زیادی نشاسته میباشد. مهمترین اثرات سیبزمینی شامل اثرات ضد درد، ضد میکرب، تقویتکننده قلب، ادرارآور، پایین آورنده پرفشاری خون، خوابآور، خلطآور، تقویتکننده عضلات، اشتهاآور و شیر افزا میباشد.
فرم در حال بارگذاری ...
[جمعه 1394-12-21] [ 09:50:00 ق.ظ ]
|